Australia 2013

February 4 - June 18

13 mars

Det var public holiday här i måndags och jag trodde att fredagen innan var min sista lediga fredag, så jag tog chansen att åka till Sydney. Först hade jag ett litet test på universitetet på fredag morgon. Det var om säkerheten i power labbet. Men jag tog för lång tid på mig så jag fick inte lämnat in mitt test, vilket gör att jag inte får vara i labbet. Jag vet inte än om jag behöver vara i labbet någon gång, men jag gick på säkerhetskursen för säkerhets skull 😛 Sen flög jag då alltså till Sydney på eftermiddagen. När jag kom fram tog jag mig till mitt hostel för att checka in i mitt väldigt illaluktande rum. Efter det tog jag en promenad till Operahuset och passerade på vägen dit den botaniska trädgården. Jag blev glatt överraskad av Sydney, jag trodde inte jag skulle gilla det så mycket, men att se operahuset i solnedgången var verkligen något speciellt.

Det var en konsert i Sydney på helgen, vilket gjorde att alla hostel i centrum var fullbokade. Jag hade därför bokat en natt på ett hostel i Manly. På lördagen tog jag båten till Manly och det gjorde att jag gillade Sydney ännu mer. Vackert vackert! Jag checkade in och gick direkt till en surfshop för att hyra bräda. Först var tanken att det skulle bli 2 timmars surf, men när jag gick i vattnet visade det sig vara väldigt jobbigt på grund av strömmarna. Det blev därför bara en timme. Eftermiddagen och kvällen blev lugn med promenad i stan. Jag såg en väldigt duktig musiker, han var typ 11 år och skrev egna låtar. 

På söndagen tog jag båten tillbaka till city och checkade in i det illaluktande rummet igen. Efter det var det Bondi beach som gällde, där jag surfade igen. Det var betydligt mer folk där, helt fullt på stranden, men vattnet var inte så strömt så det var lättare att surfa. 

Vädret var grymt hela tiden och det kändes som att jag var borta längre eftersom jag hann med så mycket. Det kändes lite tråkigt att åka ifrån Sydney men jag åker kanske tillbaka snart eftersom mina lediga fredagar är tillbaka 🙂

2 mars

Nu har plugget börjat och det har varit ganska rörigt för mig. Det blir massa schemakrockar med kurserna jag vill läsa. 4 kurser ska man ha, jag har varit på 7 kurser första veckan bara för att vara med från början på alla ifall jag behöver ta dem. Men nu har jag nog fått ordning på det och det innebar att jag fick offra mina lediga fredagar 🙁 

Första veckan var det en ”clubs and societies day” där man fick signa up för olika aktivitetsklubbar. Jag gick med i rafting, climbing och water polo. Men det finns fler roliga klubbar som jag får fundera på. Nu idag lördag var jag på den första ”raftingen” och det var väldigt roligt även fast vattennivån är rätt låg nu. Nya bilder i albumet..

17 feb

Tillbaka i Hobart efter Melbourne-resan. Huset har blivit fullt med folk. Lite nya bilder i albumet!

11 feb

Somliga tyckte att bilderna var för små, därför är de nu lite större. Imorgon flyger jag till Melbourne för att förhoppningsvis göra “great ocean road tour”, Sen flyger jag tillbaka till Hobart på söndag. Den 18 feb börjar orientation week på universitetet.

10 feb

Nu har jag flyttat in i ett hus. Just nu är det bara jag och min mexican som bor här men det finns 5 tomma rum så fler studenter kommer flytta in. Lite bilder från huset….

9 feb

Nu har jag boende. Imorgon kommer en man i en svart stor bil och hämtar upp mig 😛 Det är flera bränder här i Tasmanien. Brandröken ligger över Hobart idag så mina kläder börjar lukta rök. Idag var det gratis att åka buss i Hobart så jag och min mexican hoppade på en buss som stannade vid oss på gatan. När vi hade åkte 20-30 minuter såg vi en strand och hoppade av. Jag kanske måste göra ett album av alla bilder…

6 feb

Nu är jag framme och här är några bilder från min första dag i Hobart

6 feb

I Melbourne efter mååååååånga timmar. Väntar på flyget till Hobart