The Philippines 2012

January 17 - March 7

2012-02-18 Banaue

Det regnade mycket i Siargao men de sista dagarna var det lite bättre väder. Vi åkte ut med båt för att snorkla och surfa, och sista dagen hyrde vi mc för att åka till rock pools där det under lågvattnet bildas naturliga pooler. 

Efter Siargao flög vi till Manila för att åka till Unisan där Noels halvsystrar bor. Vi stannade där några dagar innan vi åkte tillbaka till Manila. Vi stannade 2 dagar för att shoppa lite innan vi tog nattbuss upp i norr till Banaue. 

Här uppe i bergen finns de kända risterrasserna som är 2000 år gamla. Igår var jag ute och sprang i molnen med risterrasserna runt mig, det var en upplevelse! Idag har vi varit på utflykt till ett annat risodlande område där vi gick genom risterrasserna för att komma till ett vattenfall. Häftiga miljöer här uppe! Imorgon åker vi vidare…

 

2012-02-07 Grattis!

…Till farmor som fyller år idag! Jag kan inte ringa så jag skriver här ist!

 

2012-02-05 Siargao

Nu var det ett tag sen, man blir lite lat här borta.. 

Vårat boende på Bantayan hade ett roligt namn; Hard Kock Kafe, vilket ska syfta på tuppfäktning… 

Efter Bantayan åkte vi till Malapascua och det visade sig att vi valde helt fel dag. Båtturen dit blev en blöt och blåsig historia. Vädret var lite ostadigt hela tiden, soligt på mogonen och regn på eftermiddagen. Vi stannade bara där 3 nätter sen väntade nästa resmål. Vi hann i alla fall med att dyka, jag gjorde 2 dyk och Noel 1. Det var inte jättebra dyk men jag fick se 2 hajar så det var kul ändå. 

Nu är vi i Siargao i öst, här ska det vara bra surfing är det tänkt. Jag klarade att stå på surfbrädan på första försöket så surfläraren gjorde jag mig snabbt av med 😛 Några dagar efter min surfdebut åkte vi till ett nytt ställe med större vågor, men jag tyckte det var för mycket folk på den lilla ytan där vågorna var så det var inte kul, dessutom var det stora stenar i vattnet som man kunde ramla ner på. Första vågen jag tog landade jag precis bredvid en sån stor sten och slog i foten så det började blöda. Efter det tyckte jag att det var för farligt för en nybörjare som mig så jag la mig bara på brädan. Dumt nog ville jag försöka igen, det slutade med att jag fick Noels bräda i huvudet när en stor våg kom, sen kom nästa stora våg och jag slets över en stor sten och skrapade upp benet och foten. När den vågen var över hade jag hamnat där det var massa vassa grejer i vattnet så jag skar mig på armen och handen också, sen fick jag en kallsup också. Den surfdagen kändes inte jättebra. 

Igår var vi på kock fight, ganska sjukt nöje. Man betalar för att se tuppar döda varandra. Under en fight stod jag längst fram för att filma, när jag gick därifrån såg jag att jag hade blod och en liten köttbit på armen. Jag fick ont i magen när jag stod där fram och såg hur de skadade tupparna tvingades kämpa vidare tills en var död eller var så skadad så att den inte kunde röra på sig. 

Den var allt för nu!

 

2012-01-25 Bantayan

Vi hade tänkt åka till Malapascua dagen efter vi landade i Cebu, men när vi ringde till massa olika ställen på ön för att kolla boende så var allt fullbokat över kinesiska nyåret. 

Vi blev därför kvar i Cebu city och fick leta efter något nytt att göra. På köpcentret i Cebu kunde man anmäla sig till ett lopp som gick på söndagen den 22 jan. Jag hade redan tänkt att jag ville springa ett lopp i Filippinerna så jag anmälde mig när vi ändå var fast i Cebu. 5km-loppet blev det. 

För att undvika den värsta värmen och trafiken gick starten kl 5 på morgonen. Jag hatar att springa på morgonen, det går aldrig bra. Kl 3:15 rinde klockan och då var det dags att äta frukost, sen gav vi oss av till startområdet. 

Jag hamnade en bit bak i starten så det gick sakta till en början, men sen blev vägen bredare så då kunde jag springa förbi massa folk. en bit innan vändpunkten såg jag ledarna i loppet på andra sidan, men jag såg också att det inte var så många före mig, tyvärr räknade jag inte hur många jag mötte. På andra halvan sprang jag förbi ytterligare några och i mål gissar jag och Noel pà en topp 15 placering (det riktiga resultatet fick vi aldrig se). De 10 bästa fick komma upp på scenen för att få medalj så det kändes lite surt att jag inte var med bättre i början och hade koll på placeringarna, för jag var inte trött när jag gick i mål. 

Den 23e åkte vi uppåt på Cebu för att komma till en ö som heter Bantayan, den ligger ganska nära Malapascua så vi stannar här tills imorgon, den 26e, då vi har bokat boende på Malapscua. 

shipp å hej

 

2012-01-21 Kineser kineser

Kineserna ställer till det för oss…

 

2012-01-20 Hej!

Vi lever och mår bra! Det är runt 30 grader och sol. Idag flyger vi till Cebu för att imorgon ta oss till Malapascua. Jag får skriva mer någon annan dag! Hej svejs